Partenie Mihai – campion național la șah prin corespondență

A 57-a ediție a Campionatului Național de șah prin corespondență, desfășurată în perioada mai 2019-martie 2021, s-a încheiat cu victoria cunoscutului șahist Partenie Mihai (CS Studențesc Medicina Timișoara), care a totalizat 7,5 p. din 12 partide, depășindu-l la Sonneborn-Berger pe Tudor Ristea (CS Elidor București), la rândul său un nume de rezonanță.

Născut la 25 mai 1947 în localitatea bistrițeană Albești, noul campion s-a afirmat în anul 1982 ca jucător la echipa UMT din orașul de pe Bega. Tot în acea perioadă, și-a început activitatea de antrenor (pe care a îmbinat-o optim cu serviciul lui în domeniul tehnic), obținând succese la finalele naționale de junioare cu fiicele sale Laura (maestră a sportului) și Narcisa (candidată de maestră), iar ulterior cu Monica-Karina Lucian-Hoffmann și Diana Corolea. În anul 1986 începe și activitatea de arbitraj, devenind în anul 2011 arbitru FIDE.

Din 1992 practică șahul prin corespondență, jucând până în prezent peste 400 de partide. Anul trecut, ICCF i-a acordat titlurile de CCE (Corespondence Chess Expert) și CCM  (Corespondence Chess Master).

Cu evlavia din viața zilnică, Partenie Mihai a editat an de an, alături de regretata sa soție, maestra sportului Eleonora Mihai, revista „Visul unui pion” (sub egida clubului Mediator Giarmata Vii, pe care l-au înființat împreună), profesiune de credință a dragostei față de tinerele generații șahiste.

Preluare de pe site-ul Federatiei Române de Șah :

http://frsah.ro/index.php/2021/05/03/partenie-mihai-campion-national-la-sah-prin-corespondenta/

Visits:214
Today: 3

Lasă un răspuns