Tabăra de șah ”VISUL UNUI PION” a fost prezentă pe litoralul Mării Negre

Mocan Radu  Adrian –  B 12 – în turneu de juniori 14 ani – Cel mai bun rezultat din C.S. Mediator, 6 puncte / 9, cu o singură partidă pierdută. Felicitări!

”Șahul a cucerit lumea, o lume din care fac parte și creatorii de artă. Prin operele lor aduc un omagiu acestui sport în care se regăsește însăși viața, cu bucurii și supărări, imprevizibile și tulburătoare, ce îi dau forță și fac din el una din marile cuceriri ale minții omului.”       (Pius Brînzeu, Șahul – ”Magie” în alb și negru)   

În fiecare an, începând din 2004 (14 ani neîntrerupți) am fost invitați și am participat la Festivalul Internațional de Șah Cap Aurora, care este la a XXII-a ediție. În acest sens a existat o înscriere din timp la domnul prof. Mihai Partenie care s-a ocupat și a format un grup pentru care a cumpărat biletele de tren, a achitat taxele de concurs și cazarea la Hotel Camelia.

Școala de șah ”Visul unui pion” din cadrul C.S.Mediator, s-a prezentat cu un număr de 13 sportivi la FISCA 2018, iar grupul aferent a fost format în total din 37 de copii, părinți, bunici și cei 4 antrenori.

Organizatorul FISCA a fost C.S. Central de Șah, prin persoana doamnei Mariana Ioniță, organizator internațional, căreia îi mulțumim pentru ocazia oferită imediat după încheierea anului școlar, de a participa la un concurs de șah de talie internațională și în acelaș timp de a fi  împreună cu familia, într-o vacanță frumoasă pe malul mării.

Locul desfășurării a fost stațiunea Jupiter, în perioada 22 iunie – 01 iulie 2018 și au participat 601 sportivi din 10 țări: România, Lituania, Finlanda, Olanda, Rusia, Moldova, Bulgaria, Belgia, Germania și SUA.

Scrierea fișei de partidă a fost obligatorie, deoarece rezultatele sunt raportate la FR Șah și la FIDE pentru obținerea de CIV și ELO.

Aici au fost avantajați cei 4 sportivi ai noștri care au venit pentru prima oară într-un concurs omologat. Au avut o experiență nouă, a crescut seriozitatea cu care au jucat partidele. Aceștia au fost: Gaiță Antonia – F 8 ani, Enescu Vlad – B 8 ani, Hajdu Bogdan – B 10 ani și Staicu Alexandru – B 10 ani.

Ceilalți 9 copii și juniori au fost: Grădinaru Andrei – B 8 ani, Ardelean Andrei – B 10 ani, Grădinaru Ștefan – B 10 ani, Mocan Dragoș – B 10 ani, Popovici Maria – F 12 ani, Grosu Tudor – B 12 ani, Mocan Radu – B 12 ani, Popovici Andrei – B 12 ani, Mitar Octavian – B 12 ani. Ei au beneficiat de suport moral și partide analizate imediat de la terminarea lor, de către doamna profesoară Mihai Narcisa. Astfel bagajul de cunoștințe teoretice și aplicarea lor la tabla de joc a crescut considerabil.

Participarea la acest Festival de Șah Internațional a meritat din toate punctele de vedere. S-a făcut pregătire intensivă la șah și în paralel copiii au socializat între ei, la fel și însoțitorii lor, mergând la plajă, înotând în apa caldă și plăcută a Mării Negre.

Mulțumim din suflet tuturor (elevi, părinți și bunici) pentru timpul petrecut împreună, timp care este un dar neprețuit pentru noi.

Aș încheia într-un ton optimist în legătură cu absența de pe podiumul de premiere în acest an, cu un aforism de Victor Martin din Carte de citit la volan:

            ”Ai câștigat, continuă! N-ai câștigat, continuă să speri!”

Pagină realizată de Eleonora și Partenie MIHAI, antrenori la C.S. Mediator

 

Visits:115
Today: 1

Lasă un răspuns