Floarea din grădina regelui

Regele avea o fată foarte frumoasă, cum nu mai era alta în tot ținutul, însă aceasta nu putea să vorbească. Cât era ziua de lungă, frumoasa prințesă avea grijă în tăcere de florile și plantele din grădina palatului în care locuia împreună cu regele.

Într-o zi, fata a găsit o floare ciudată în grădina regelui. În fiecare zi de atunci, prințesa își dorea să revadă floarea ciudată care îi atrăsese atenția. Mai mult decât atât, putea chiar să și vorbească cu floarea pe care până atunci nu o mai văzuse în grădina palatului.

Când a văzut că fiica sa vorbește cu o floare, regele s-a înfuriat peste măsură. El a crezut că o vrăjitoare a fost cea care a plantat acea floare ciudată în grădina sa. Atunci le-a poruncit slujitorilor săi să meargă imediat și să taie floarea din grădină, căreia fiica sa îi acorda atât de multă atenție în ultima vreme.

În timp ce slujitorii săpau la rădăcina plantei ca să o scoată, floarea a căzut pe pământ. Imediat, floarea s-a transformat într-un frumos prinț. Băiatul a dat fuga la rege și i-a spus: “Măria Ta, să știi că eu o iubesc pe fiica ta! M-am transformat în acea floare din grădina tocmai pentru a putea să o văd și să petrec timp cu ea în fiecare zi.”

SURSA: http://www.anidescoala.ro/divertisment/povesti/povesti-scurte-cu-talc

Visits:157
Today: 1

Lasă un răspuns