Sucuri cu legume şi fructe – Acum e timpul lor!

SILUETĂ ŞI SĂNĂTATE

Incredibil, dar adevărat: o siluetă frumoasă, dar şi sănătate! Cât ai bate din palme! Cum? Simplu: puneţi în mixer fructe şi legume proaspete, apăsaţi pe buton şi… beţi! Cocktail-urile „dietetice” pe care vi le prezentăm în cele ce urmează con­ţin o grămadă de sub­stanţe vitale şi nu­mai 200 de calorii per pahar. Dintr-o singură lovitură slăbiţi, dar vă încărcaţi de energie.
Dar iată mai întâi etapele progra­mului de slăbit:

* 1,5 kg în 3 zile
Înlocuiţi micul de­jun şi cina cu câte un suc de fructe şi legume. La prânz: o porţie mare de salată cu carne de pui, vită sau peşte.

* 2 kg în 3 zile

Înlocuiţi prânzul şi cina cu câte-un suc de fructe şi legume. Dimi­neaţa – un mic dejun copios cu alimente să­nă­toase: müsli, pâine in­te­grală, iaurt, şuncă slabă, brânză şi miere.

* 2,5 kg în 4 zile
Înlocuiţi micul de­jun, prânzul şi cina cu câte un suc de fructe şi legume.

* Valabil pentru toate variantele
Între mese, consumaţi fructe şi le­gume după bunul dvs. plac – de preferat fructele de pădure şi cele exo­tice, deoa­rece conţin foarte multă vitamina C şi enzi­me, care stimulează descompunerea

grăsimilor. Iar pen­tru eliminarea rezi­duurilor, beţi zilnic şi 3 litri de apă mi­nerală sau ceaiuri de fructe şi plante medicinale.

10 sucuri combinate pentru o siluetă de vis
(pentru prepararea lor folosiţi storcătorul de fructe, mixerul sau robotul de bucătărie)

1. Suc de zmeură şi piersici
Introduceţi în mixer 200 g de zmeu­ră spălată şi 2 pier­sici (fără sâmburi şi pieliţă) tăiate bucăţele şi, când sunt gata mărunţite (ca un piure), adăugaţi 100 ml de suc de mere. Turnaţi sucul astfel pre­parat în pahar şi pre­­săraţi deasupra o linguriţă de migdale zdrobite sau frun­zuliţe de mentă.

2. Suc de afine şi pepene roşu
Introduceţi în mixer 200 g de afine spălate şi 300 g de miez de pepene roşu tăiat cubuleţe. Adăugaţi la piu­reul ob­ţinut o lingură de zeamă de lămâie.

3. Suc de castraveţi şi pepene roşu

Tăiaţi bucăţi 200 g de castraveţi şi 300 g de miez de pepene roşu. Mărun­ţiţi-le în mixer. Adăugaţi 150 g de iaurt slab şi zeama de la o lămâie şi mai mi­xaţi-le o dată. Înainte de a consuma sucul, presăraţi puţin piper şi even­tual câteva seminţe de susan.

4. Suc de afine şi pere
Întroduceţi în mixer 200 g afine spă­late şi mărun­ţi­ţi-le. Adăugaţi câte 100 ml de suc de pere şi de portocale şi o lingură de zeamă de lămâie şi mixaţi-le.

5. Suc de mere şi portocale
Amestecaţi 200 ml de suc de mere cu 200 ml de suc de portocale (ambele proaspete) şi adăugaţi câteva picături de zeamă de lămâie.

6. Suc de mure şi pepene galben
Introduceţi în mixer 200 g de mure spălate şi ames­tecaţi-le cu sucul stors din 200 g de pepene galben. Adăugaţi puţină zeamă de lămâie şi presăraţi o linguriţă de mentă tocată mărunt.

7. Suc de sfeclă roşie şi mere

Amestecaţi 1/4 l de suc de sfeclă cu 1/4 l de suc de mere şi presăraţi puţin piper şi eventual codiţe de ceapă verde tăiate rondele.

8. Suc de roşii, ardei, ţelină şi castraveţi
Curăţaţi şi tăiaţi bucăţele două tul­pini de ţelină, 150 g de castraveţi şi un ardei gras. Introduceţi-le în storcă­torul de legume, amestecaţi sucul obţinut cu 200 ml de suc de roşii şi adăugaţi câteva picături de Tabasco (sau alt condiment iute).

Concluzii despre eficienţa sucurilor de fructe şi legume

* Se prepară proaspete şi de aceea conţinutul lor în substanţe benefice pen­tru sănătatea noastră este optim.
* Au vitamine, substanţe vitale şi bioactive într-o formă uşor de valorificat pentru organism – lucru im­portant pentru sistemul imunitar.
* În combinaţie cu albuminele (pro­duse lactate degresate), sucurile de fructe şi legume sunt energizante şi stimulează arderea grăsimilor.
* Curăţă organismul şi combat ra­di­calii liberi.

SURSA: Apisan forte

 

Visits:451
Today: 1

Lasă un răspuns