Vizita unui inventator

Am fost recent vizitată de un fost elev al părinților mei (foști învățători). M-a bucurat faptul că și după atâția ani, părinții mei nu au fost uitați. A venit să se închine la mormintele lor,  ”a foștilor mei învățători și ghizi pentru începutul drumului în viață”, cum chiar dânsul spunea.

Puteți spune, eh, ce mare lucru!

Da, însă acest om nu e un om simplu. Este o adevărată legendă internațională în domeniul ”inovații și invenții”.

Pe numele său, Ioan Davidoni, s-a născut în anul 1949 în satul Fărășești, comuna Pietroasa, iar acum locuiește în Tomești, unde dă libertate ideilor.

Ioan Davidoni are la activ peste 1000 de soluții tehnice, din care 360 sunt realizate practic ca inovații și invenții, iar 37 dintre ele au fost premiate cu aur, argint și bronz la cele mai prestigioase saloane de inventică din România și Europa (Geneva, Bruxelles, Budapesta, Zagreb, București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași). Are 5 cupe ale juriului și premiul Oscar Public pentru Invenții. Pentru întreaga  activitate a inventatorului i s-a decernat Ordinul Național ”Pentru Merit”, clasa a III-a, prin decret prezidențial.

Fără a avea o facultate în domeniu (abia acum urmează una de informatică), dar are ca bază absolvirea unei școli profesionale de electrotehnică de la Tg. Mureș în anul 1960 și apoi studii efectuate la Liceul ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj și absolvent al Laboratoarelor de Termotehnică și Metrologie  ”Faianța” Sighișoara.

Când a plecat de la școala din Tg. Mureș, știa deja 18 meserii, de la bobinator până la reparații de televizoare.

Prima invenție a avut-o la 12 ani, când a conceput un tranzistor. În 1973 a construit pe dealul casei părintești o centrală eoliană, intrată în 1981 în Cartea Recordurilor Naționale.

Numeroase personalități au colaborat și au remarcat valoarea invențiilor domnului Davidoni Ioan.

Gen. Emil Străinu, expert în psihotronică, la al IV-lea Congres Internațional al Inventatorilor din 2012, când i s-a decernat premiul Oscar Public pentru Invenții, inventatorului Davidoni Ioan pentru Amplificatorul Cuantic și alte 10 invenții în domeniul cuantic, a declarat: ”Eu știu ce a inventat inventatorul Davidoni, dar omenirea va realiza ce reprezintă această descoperire pentru Terra, abia peste 50 de ani”.

Iată câteva invenții, produse magnetice în combinație cu metale nobile și pietre semiprețioase:

–  guler magnetic (ameliorarea durerilor de gât, dantură, îmbunătățește respirația, stimuleză vederea)

–  centură magnetică (crește quantumul energetic cu 40%, înlătură oboseala, combate durerile lombare și abdominale)

–  amplificator cuantic (ideal pentru reducerea de consum la mașini sau agregate mari, pentru energizarea și armonizarea energetică a locuințelor și pentru reducerea consumului de gaz pentru centrale de apartament)

–  trusă de protecție pentru telefon mobil (reducerea cu peste 80% a radiaților electromagnetice)

–  ecran antiradiație pentru telefon mobil (destinație: telefoane mobile, ecran televizor, aparate microunde).

–  mască energizantă magnetică (efecte medicale: revitalizează funcțiile rinichilor, echilibrează pulsurile energetice)

–  îngrășământ magnetic ecologic (destinat agriculturii pentru culturile de cereale, a viticulturii, la arbuști fructiferi, legume și flori)

–  branț magnetic (stimulare reflexă ușoară a terminațiilor nervoase din talpa piciorului cu valențe de echilibrare energetică)

–  octograma magnetică multicompozit-protector energetic (ideal pentru amortizarea energetică a omului, apei și alimentelor).

Poate v-am făcut curioși în privința inventatorului Davidoni Ioan. Pentru a-i cunoaște mai bine invențiile și a afla mai multe despre dânsul, puteți accesa site-ul www.davidoni.ro.

Asistent medical Lăcrimioara Tomiuc

 

Visits:164
Today: 1

Lasă un răspuns