9 SFATURI PENTRU O CURATENIE RAPIDA

Decembrie 13th, 2009

 Tineti toate materialele la un loc  

Este important sa aveti acces rapid si usor la tot ce aveti nevoie pentru curatenie. Atunci cand este timpul sa faceti curatenie, va dispare tot cheful daca trebuie sa cautati prin toata casa detergentii, periile sau manusile.

 Dati drumul la muzica 

Muzica va poate ajuta foarte mult atunci cand faceti curatenie. Alegeti melodii energice si care va fac sa va simtiti bine. Muzica va poate ajuta sa va miscati mai repede si va da senzatia ca va distrati.

 Incepeti cu camera care va displace cel mai mult 

Camera in care va face cel mai putin placere sa faceti curat este cea cu care ar trebui sa incepeti. Astfel evitati sa percepeti ca pe o corvoada curatenia in casa. Cu cat scapati mai repede de camera care nu va place, cu atat mai repede ajungeti acolo unde va face placere sa faceti curatenie.

 Nu curatati doar pentru a curata 

Poate suna ciudat, dar nu va irositi timpul cu obiecte care nu au nevoie sa fie curatate. Nu curatati daca nu e cazul. Ocupati-va de ce este cu adevarat important si restul lasati-le in pace.

 Curatati pe masura ce inaintati 

Acolo unde vedeti deranj sau mizerie curatati. Poate fi foarte simplu daca va obisnuiti. De exemplu duceti hainele in dulap si nu le lasati pe scaun, mai ales daca veti face curat si in dulap. Daca faceti curat pe masura ce inaintati va va scuti de mult timp pierdut.

 Nu folositi substante de curatat in exces 

Acesta e un obicei comun atunci cand incercam sa curatam cat mai bine casa noastra. Substantele de curatat in exces pot distruge suprafetele, pot lasa reziduuri care atrag praful si mizeria ca un magnet. In acelasi timp veti realiza ca nu curata instantaneu. Lasati-le sa actioneze cateva minute si apoi, in loc sa frecati cateva minute, nu veti face decat sa stergeti si sa clatiti.

 De sus pana jos 

Incepeti cu partea de sus a obiectelor pe care le curatati. Astfel evitati sa curga detergentul sau sa se depuna praf pe suprafata proaspat curatata.

 De la uscat la ud 

Mai intai stergeti praful, stergeti suprafetele. Apoi incepeti cu spalatul podelelor sau a suprafetelor care necesita acest fel de curatare. Astfel nu veti imprastia mizerie sau lasa dare urate pe podea.

 Puneti obiectele de curatat la locul lor 

Astfel le veti gasi usor data viitoare cand faceti curat.

Posted in Curatenie de Sarbatori

 

Visits:194
Today: 1

Lasă un răspuns