Încă o victorie pentru GM Magnus Carlsen la Campionatul Mondial de Șah FIDE

După partida-maraton din 3 decembrie a urmat Runda 7, care a fost mai liniștită și mai scurtă. Nepomniachtchi a ales tot Partida Spaniolă (1.e4 e5 2.Cf3 Cc6 3.Nb5), iar la mutarea 28 s-a ajuns deja la un final egal (turn+4 pioni fiecare), care s-a terminat remiză la mutarea 41.

A urmat Runda 8 în care Magnus Carlsen urma să joace din nou cu albul și de această dată a ales să deschidă din nou cu 1.e4. Negrul a răspuns din nou cu Apărarea Rusă: 1.e4 e5 2.Cf3 Cf6

[fen]rnbqkb1r/pppp1ppp/5n2/4p3/4P3/5N2/PPPP1PPP/RNBQKB1R w KQkq – 0 1[/fen]

Dacă în runda a patra partida a continuat cu cea mai jucată mutare, și anume 3.Cxe5, de data aceasta Magnus Carlsen a ales cea de-a doua opțiune: 3.d4.

Partida părea să ducă, totuși, la o egalitate, dar până la urmă albul a reușit un atac dublu la mutarea  22 și astfel a câștigat un pion. Au urmat câteva schimburi de piese și la mutarea 27 s-a intrat într-un final de dame, cu un pion avantaj. Albul a jucat foarte calculat, fiind mereu atent să nu permită negrului să dea prea multe șahuri, dar totodată urmărind să își mărească avantajul. Astfel el a reușit să mai câștige un pion, iar la mutarea 46 a câștigat partida.

Scorul este acum:
Magnus Carlsen  5 – 3  Ian Nepomniachtchi

Reamintim că teoretic meciul durează 14 runde, dar se termină mai repede dacă unul dintre jucători ajunge la 7,5 puncte.

Urmează o zi de odihnă (6 decembrie) și apoi vom vedea ce ne mai aduc rundele viitoare.

 

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul Federației Internaționale de Șah: https://www.fide.com/
De asemenea transmisiunea FIDE poate fi urmărită pe youtube: https://www.youtube.com/c/fidechannel

Alte site-uri care transmit în direct:
https://chess24.com/worldchesschampionship/
https://www.chess.com/events/2021-fide-world-chess-championship

 

 

 

 

Visits:379
Today: 2

Lasă un răspuns