GM Magnus Carlsen obține a treia victorie la Campionatul Mondial de Șah FIDE

După două victorii cu culoarea albă, iată că GM Magnus Carlsen reușește și prima victorie cu negrul. Norvegianul pare de neoprit și este la distanță de doar 1,5 puncte de câștigarea meciului fără a fi nevoie de departajare prin tiebreak.

În această rundă a noua GM Ian Nepomniachtchi a hotărât să schimbe radical deschiderea și a jucat Deschiderea Engleză: 1.c4 e6

[fen]rnbqkbnr/pppp1ppp/4p3/8/2P5/8/PP1PPPPP/RNBQKBNR w KQkq – 0 1[/fen]

Jocul a fost destul de echilibrat, până când albul s-a avântat cu un nebun puțin prea curajos în teritoriul negrului și pentru că nu s-a retras la timp, nebunul a fost ”prins”. Partida nu a mai durat mult timp după aceea, căci Nepomniachtchi s-a recunoscut învins la mutarea 39.

Teoretic au mai rămas 5 runde din acest Campionat Mondial și două zile libere (9 decembrie și 13 decembrie) dar, dacă challangerul nu reușește și el să câștige, există varianta ca meciul să se termine mai repede (în caz că Magnus Carlsen mai face trei remize sau mai face o remiză și obține încă o victorie, sau dacă obține chiar două victorii… pentru că așa cum spuneam la început el pare de neoprit!)

Dar să nu ne grăbim să trecem la concluzii, pentru că este sigur că și GM Ian Nepomniachtchi împreună cu echipa lui vor încerca să surprindă și nu vor renunța la luptă cât timp mai există cea mai mică speranță de a reveni în meci.

Deocamdată, scorul a devenit:

GM Magnus Carlsen   6   –   3   GM Ian Nepomniachtchi

 

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul Federației Internaționale de Șah: https://www.fide.com/
De asemenea transmisiunea FIDE poate fi urmărită pe youtube: https://www.youtube.com/c/fidechannel

Alte site-uri care transmit în direct:
https://chess24.com/worldchesschampionship/
https://www.chess.com/events/2021-fide-world-chess-championship

Visits:274
Today: 1

Lasă un răspuns