Glume despre bacalaureat

Emoții mari pentru elevii de clasa a XII-a. Ca în fiecare an, cei mai mulți elevi s-au pregătit temeinic pentru a trece cu bine examenul maturității, dar sunt și unii care nu au luat foarte în serios această etapă importantă din viața de liceu. Cei din urmă ajung, nu de puține ori, subiect de glume.

Iată câteva glume savuroase despre BAC:

  1. Examen la BAC – test cu întrebări, la care răspunsul este „da” sau „nu”.
    Unul dintre elevi aruncă o monedă în sus și notează rezultatele. Profesorul se gândește: „Acesta va termina primul”.
    Se termină examenul, toți pleacă, în afară de tânărul cu moneda, care stă și o tot aruncă. Profesorul se apropie și întreabă:
    – Ei? Ai răspuns la întrebări?
    – Da.
    – Și ce faci acum?
    – Controlez răspunsurile.
  2. Examenul oral la română.
    – Marcel conjugă verbul „a merge”!
    -Hmm…eu merg, hmm… tu mergi, hmm… el merge.
    -Mai repede!
    -Eu fug, tu fugi, el fuge.
  3. Examen oral la Limba Română la Bac.
    După ce un elev nu reușește să îi răspundă la nici o întrebare, profesorul îi spune:
    – Domnule, nota pe care ți-o pot da este doar una și începe cu litera P. Știi care este aceasta?
    – PINCI, domnule profesor, PINCI!
  4. Întrebare la BAC: De ce a tăiat Moromete salcâmul?
    Răspuns: Era salcâmul lui și avea tot dreptul să îl taie.

http://www.anidescoala.ro/divertisment/distractie/glume/glume-despre-bacalaureat/

 

Visits:924
Today: 5

Pregătire Geografie Bac: Sfaturi pentru a învăța mai repede

          Bacul se apropie vertiginos și absolvenții se luptă cu timpul și cu propriile obiceiuri cronofage. Ar vrea să învețe cât mai mult și cât mai repede, dar timpul nu-i lasă. Un cititor m-a rugat să-i ofer ”niste sfaturi sau pastile, ceaiuri etc. pentru a învăța foarte repede!? Vă mulțmesc!”.

          Personal nu recomand pastile, ceaiuri și alte ”licori magice”, deoarece este plină piața de prostii nocive, care vă fac mai mult rău decât bine, afectându-vă foarte grav sănătatea pe termen scurt și lung. Recomand în schimb următoarele chestiuni, mult mai eficiente și foarte utile în perioadele premergătoare examenelor și nu numai, valabile pentru învățat la toate disciplinele:
  • Somn regulat (culcat pe la 10-11 seara și trezit cât mai devreme, după posibilitatea fiecăruia). Creierul se reface astfel mult mai bine și poate ieși la luptă din nou a doua zi.
  • Cel puțin o oră de sport pe zi (alergare ușoară, plimbare cu bicicleta, exerciții simple de gimnastică în parc, mers pe role, fotbal, tenis de masă etc.). Astfel vă revigorați trupurile și vă aerisiți mintea, putând învăța mult mai ușor.
  • Mâncat ordonat, trei mese pe zi, la ore fixe, inclusiv masa de dimineață. Din păcate masa de dimineață este ”dușmanul” multor tineri. Însă este din multe puncte de vedere, inclusiv al învățării, cea mai importantă din zi.
  • Mâncare sănătoasă, de preferat gătită, dar și fructe și legume, astfel încât să preluați din ele vitaminele și mineralele de care aveți nevoie. Evitați otrava cea de toate zilele: fast-food, chipsuri, cola, carne în exces (mai ales cea din comerț, care e plină de hormoni și alte otrăvuri)! Faceți-vă sucuri naturale, cumpărați mere sau portocale și stoarceți-le! Bineînțeles, și fructele acestea sunt stropite, dar sunt oricum de o mie de ori mai bune decât sucurile de pe piață.
  • Fără cafele, țigări, alcool, măcar în perioada de dinainte de examen. Acestea scad puterea de concentrare și capacitatea creierului de a învăța și oricum vă afectează și pe termen lung. Ar fi bine să renunțați de tot la ele!
  • Renunțați și la alte patimi, dacă mai aveți! Prin ele vă slăbiți sănătatea trupească, mintală și sufletească, pierdeți timp prețios și nu mai puteți învăța!
  • Intercalați învățatul cu perioade de relaxare și odihnă (ieșit pe afară, stat în pat etc.). Nu turuiți ca disperații ore în șir până noaptea târziu că nu veți avea nicio eficiență!
  • Învățați contemplând tot timpul informația și cunoștințele acumulate! Stați întinși pe pat și gândiți-vă pur și simplu la ceea ce tocmai ați citit și ați reținut! Faceți legături cu ceea ce știați deja! Căutați singuri cauze și explicații! Puneți-vă întrebări etc. Nu citiți continuu până nu mai puteți, căci nu veți reține nimic!
  • Evitați utilizarea smart-phonurilor, a tabletelor, a televizorului și a calculatorului deoarece acestea ”moleșesc” creierul și îi scad puterea de concentrare! Folosiți calculatorul doar pentru a învăța, dar cel mai bine este să vă scoateți materialele la imprimantă pentru a nu sta cu ochii în monitor. Dezactivați-vă facebook-ul și alte instrumente cronofage, care vă distrag!
  • Faceți-vă seara înainte de culcare un program pentru a doua zi. Stabiliți-vă în minte câte ore veți învăța a doua zi, ce veți face în perioadele de relaxare, ce veți face în ora de sport alocată etc. Tot seara înainte de culcare, parcurgeți în minte ce ați învățat peste zi, făcând practic o recapitulare!
  • Rugați-vă lui Dumnezeu să vă dea liniște și pace în suflet și să vă dea putere de concentrare pentru a învăța! Pentru mine acesta este cel mai important sfat, dar l-am lăsat la urmă deoarece nu toți au atracție spre relația cu Dumnezeu și îi înțeleg.
          Sper să vă fie folositoare aceste sfaturi nu doar în această perioadă aglomerată, ci și în viața de zi cu zi! Pe mine m-au ajutat foarte mult!
de Ionuț Tudose
27.06.2016

Un comentariu:

  1. Si cel mai important, vointa si motivatie doar asa vom reusii.

    Răspundeți

Visits:646
Today: 3

C.S. Mediator – Maratonul de sâmbătă 01.02.2020

În această sâmbătă am avut 33 de participanți, o prezență record. Au jucat părinții alături de copii și prin aceasta putem spune că deja sunt pregătiri pentru Campionatul familiilor șahiste.
Este un concurs specific clubului nostru, în care putem observa și finisa diversele greșeli din partidă și putem interveni chiar pe loc, apoi antrenăm în timpul săptămânii pe tema respectivă.
Finalul este la încheierea anului școlar de șah, 31 mai 2020 când se va face premierea. Campionul este stabilit prin punctajul maxim acumulat de la început, din noiembrie 2019. Se vor premia primele trei locuri cu medalii și cupe. Clasamentul va fi pe două turnee: copii și părinți. Toți participanții vor primi diplome de participare și diverse obiecte.
În fiecare sâmbătă se acordă premii speciale, câte ”Un căluț de aur”, un premiu dorit și apreciat. La fiecare ”7 căluți de aur”, concurentul va fi răsplătit în mod festiv cu o Cupă de performanță. Enumerăm premianții anilor trecuți:
1.Anton Claudiu
2.Iarca Irina
3.Stângă Daniel
4.Onica Dominic
5.Cădariu Andrei
6.Hoancă Alexia (2 Cupe de performanță)
7.Hanțu Adelina
8.Duma Ioan
9.Duma Daniel.
10.Grosu Tudor
În total 77 de Premii speciale!!! – ”Căluți de aur” și 11 Cupe de performanță!

Am observat, în timp, că acest sistem de premiere este eficient și surprinzător de captivant: Hoancă Alexia se grăbește la linia de sosire pentru o a treia Cupă de performanță. De altfel, în clipa de față ea este pe primul loc la puncte acumulate. Ea confirmă astfel roadele antrenamentului: este pe primul loc în Școala de Șah ”Visul unui pion” în ceea ce privește nr. de diagrame rezolvate (maturi, combinații și finaluri) la teorie și a ajuns la Caietul nr.16.
Astfel răspundem bobocilor și celor începători la întrebarea: Câte caiete avem de parcurs?
Răspunsul nostru este: o infinitate (caiete și cărți) care așteaptă pe rafturi să fie descoperite și rezolvate. Ele conduc real spre țelul pe care și l-au propus, alături, mână în mână cu rezultatele concursurilor la care participă.
S-au acordat deja primele 4 Premii speciale din acest an ”Căluțul de aur”:
1.Anton Claudiu – Campionul Maratonului de sâmbătă – -1.02.2020 și
”Premiul pentru frumusețea partidei” următorilor sportivi:
2.Eva Luiza
3.Anchidin Alexandru
4.Grădinaru Ștefan. Felicitări!

Revenind la Maratonul de sâmbătă – 01.02.2020, afișăm primele 12 locuri/33 din
Casamentul general:
1. Anton claudiu Locul 1 și Campion (Premiul special ”Căluțul de aur”)
2.Marin Mihai
3.Onica Dominic
4.Eva Luiza
5.Hoancă Alexia
6.Știubea Bogdan
7.Mitar Cosmin
8.Deac Victor
9.Stanciu Silviu
10.Grosu Tudor
11.Tudan Dragoș
12.Ghimiș Bogdan

Următorul Maraton de șah este sâmbătă, 08.02.2020.
Vă așteptăm cu drag!

Pagină realizată de Eleonora – Antonia MIHAI, maestră internațională

Visits:806
Today: 2