Descoperă România cu Peter Hurley – Documentar

Nu e doar o călătorie, nu e doar o aventură, așa cum Peter Hurley nu e doar un străin venit pe meleaguri românești. Un irlandez, care iubește această țară, a plecat în 2012, pe jos, de la Săpânța până la Muzeul Țăranului Român din Capitală. A scris mai apoi o carte despre oamenii care l-au primit și l-au omenit fără să-i ceară nimic la schimb. În drumul său, pas cu pas, Peter Hurley descoperă ce înseamnă România reală, țara care l-a primit cu brațele deschise. Irlandezul a reluat călătoria alături de echipa Agerpres Video.
omul asta Peter iubeste Romania mai mult decat toti parlamentarii adunati la un loc si muti cetateni Romani…..se vede pe fata lui

141

I’m from Ecuador, placed in South America, at the other side of the world. I watched this documentary and now I want to visit Romania desperately! I want to make a roadtrip through the rural villages and meet this awesome people. I admire their mindset, the way they’re connected with nature and the christian values that rule their lifes. These are good people. I feel that this world is better because there’s people like them in here. Finally, I felt so emotional to see that here in my country, across the world, the landscapes, the mountains, the flora, the valleys are very similar and especially the peasants who farm and take care of the land with so much love. Hope to visit your beautiful country some day. God Bless you All Romania!

599

I fully understand the attraction and watched this thinking this is my experience too. I have been in Romania for four years and call it home now and I too love the country and all it offers, the history, the culture, the tradition and the people. Something about it, despite the contrasts of modern and old, rich and poor, it has a sense of identity still and most people are genuine and hardworking despite it still being difficult in many areas. I keep telling people, do not sell your country short as it has much to offer and in many ways has values that are far better than those in many other countries. Romania este tara foarte frumos si contine oameni bun si puternic…will be the place I stay and give back to for the rest of my life…beautiful story and well captured. Where Peter started in Sapanta in the Maramures region is just God’s own country….spectaculos.

28

Cred ca ori și cine a plâns la acest documentar, avem o tara atât de frumoasă și nu știm sa avem grija de comoara noastră.

64 Daniel Falca Acum un an

Gresesc daca afirm ca e mai roman decât mulți dintre noi? Multumesc pentru lecția de viata domnule Peter…
Emotionant.Fantastic acest om.Atita dragoste si respect pentru tara si limba noastra ,poate nu avem noi,romanii. Respect si mii de multumiri.
I have been to Romania many times and words cannot express how wonderful and beautiful it is. Lovely people and culture, it’s like a spiritual home for me. A place in my heart for Romania and all the Romania people. Great video to show this magnificent country that is underestimated.

95

are they speaking Romanian. . what a beautiful language. ..
pe internet sunt celelalte comentarii. Eu am cules doar câteva ca să vă stârnesc curiozitatea de a citi mai departe.
Mihai Eleonora

 

Visits:354
Today: 1

Totul despre șah cu Lucian

Visits:225
Today: 2

Glume despre teme

2. Profesorul: Ţi-ai făcut tema, dar scrisul seamănă cu al mamei tale.
Elevul: Desigur, am folosit stiloul ei.

SURSA: http://www.anidescoala.ro/divertisment/distractie/glume

Visits:329
Today: 2

Celebrități și jocul de șah

Educație 2 noiembrie 2017

Șahul este un joc, in principiu, fără limite. Nu-ți trebuie vreun echipament special, nici teren inchiriat, cât despre vârstă sau condiție fizică… Tot ce ai nevoie este o minte ascuțită, putere de concentrare, răbdare și un strop de inspirație pentru a face un joc frumos. Pierzi, câștigi – jucător te numești!

Tocmai de aceea, sunt mult mai mulți decât am crede… Merg pe stradă, trec pe lângă noi, par oameni normali :-)) Nu, nu e vorba de extratereștri, ci de iubitori ai jocului de șah!

Bill Gates fără a fi vreo mare supriză în această listă, îl menționăm mai degrabă ca pe un profil…dezirabil, evident! Mulți dintre copiii isteți și silitori (am, cautat, cuvântul ‘tocilar’ nu exista in DEX :-)) joacă șah. Bill Gates nu este amator doar de șah, ci și de bridge: o combinație de hobby-uri destul de frecventă, se pare. Foarte puțini dintre ei ajung, însă, și multi-miliardari.

Benjamin Franklin, unul dintre părinții fondatori ai Statelor Unite ale Americii a fost un mare iubitor al jocului de șah și chiar a scris o lucrare intitulată „The Morals of Chess„.

„În viață e ca în șah, te confrunți cu adversari sau oponenți cu stiluri diverse, trebuie sa faci față unei mari varietăți de evenimente bune și rele, care sunt, într-o oarecare măsură, efectele prudenței sau lipsei acesteia.”

Leonardo diCaprio, asociat cel mai frecvent cu rolul său „titanic” obișnuiește să joace șah cu prietenii în timpul liber. Distracția e pe ceas!

Nicholas Cage, un alt actor extrem de bine cotat, este nu doar iubitor, ci și membru al unui club de șah: Internet Chess Club (ICC). Un pasionat al jocului de șah, Cage consideră că șahul ține de cultura generală și, ca atare, l-a trimis în anii ‘90 pe fiul său la cursuri de șah cu Robert Snyder, unul dintre cel mai în vogă instructor și autor de cărți de șah din mediul holywoodian.

Will Smith, este chiar o surpriză în rândul vedetelor care au mare considerație pentru jocul de șah. E drept, nu ne-am fi așteptat ca „omul în negru” să fie vreun mare strateg; dar, asa cum nu e bine să judeci oamenii după haine, la fel nu ar trebui, poate, sa judecăm actorii după roluri 🙂

„Îmi place jocul de șah. Tatăl meu a fost cel care m-a învățat primele noțiuni de șah, iar eu – la rândul meu – am făcut același lucru cu copiii mei. Multe din elementele și conceptele din viață sunt strălucit ilustrate pe tabla de șah. Capacitatea de a evalua cu exactitate poziția în care te afli este esențială în șah, ca și în viață. Apoi, fiecare lucru pe care îl faci în viață este ca o mutare din șah. Te trezești dimineață, îți cureți arma și ieși pe stradă – ai făcut o mutare.

A trecut rândul tău, acum Universul urmează la mutare. Dacă vrei să faci o mutare de succes trebuie să ai capacitatea de vedea dincolo de mutarea imediată, să anticipezi și mutările următoare – ce o să se întâmple dacă acum iau această decizie? Pentru că o dată facută mutarea, nu mai poți da înapoi. Universul îți va răspunde.”

Humphrey Bogart a învățat să joace șah tot de la tatăl său, ca mai apoi să devină un jucător pasionat. În anii ’30, până să ajungă un actor celebru, își câștiga existența jucând șah în parcurile din New York, prin Times Square și în Coney Island, pentru 50 de cenți pe joc.

 Fără a se rezuma la jocul de șah în sine, Bogart s-a implicat la un moment dat și în organizarea de turnee avizate de Federația de Șah a Statelor Unite, iar în anii 40 era încă membru activ al Asociației de Șah din statul California. În 1955, a remizat cu Marele Maestru Samuel Reshevsky. 

Șahul a rămas o constantă în viața lui Bogart. Obișnuia să joace aproape zilnic, iar în pauzele dintre filmări era deseori surprins la tabla de șah, împreuna cu alți actori sau membri ai echipei. A împărtașit această pasiune și cu soția sa Lauren Bacall, o altă jucătoare dedicată.

Albert Einstein, de asemenea, apare ca unul dintre jucătorii pasionați de sportul rege, iar istoria consemnează partide frecvente de șah între el și prietenul său Dr. Eamanuel Lasker. De la Einstein avem chiar și fișe de partide păstrate în arhive. Vă lăsăm să descoperiți singuri stilul și nivelul geniului secolului XX!

Albert Einstein (?) vs. Robert Oppenheimer (?)

Princeton USA | Princeton USA | 1933 | ECO: C70 | 1-0

  1. e4 e5   2. Nf3 Nc6     3. Bb5 a6    4.Ba4 b5  5. Bb3 Nf6 6. O-ONxe4 7. Re1 d5 8. a4 b4 9. d3Nc5 10. Nxe5 Ne7 11. Qf3 f612. Qh5+ g6 13. Nxg6 hxg614. Qxh8 Nxb3 15. cxb3 Qd616. Bh6 Kd7 17. Bxf8 Bb718. Qg7 Re8 19. Nd2 c520. Rad1 a5 21. Nc4 dxc422. dxc4 Qxd1 23. Rxd1+ Kc824. Bxe7

Și dacă nu a fost de ajuns, o listă mai completă a celebrităților pasionate de șah, o găsiți AICI

 

Visits:173
Today: 3

Adevăruri despre viață

ADEVĂRURI DESPRE VIAȚĂ îNVĂȚATE DE COPII

1. Oricat de mult ai încerca, nu poți boteza pisici.
2. Când mama ta e supărată pe tatăl tău, nu o lasă să te pieptene.
3. Când te lovește sora ta, nu o lovi și tu, întotdeauna o prind pe a doua persoană.
4. Nu poți avea încredere în câini să-ți păzească mâncarea.
5. Nu strănuta când te tunde cineva.
6. Nu peria niciodată pisica cu aspiratorul.
7. Nu poți să ascunzi conopida în paharul cu lapte.
8. Nu purta lenjerie cu puncte sub pantaloni albi.
9. Cel mai bun loc când ești trist este în poală la bunicu.

ADEVĂRURI DESPRE VIAȚĂ ÎNVĂȚATE DE ADULȚI:

1. Să cresti adolescenți e ca și cum ai prinde un jeleu cu cuie.
2. Ridurile nu dor.
3. Marele stejar de azi este ghinda care s-a ținut pe picioare.
4. Râsul este un exercițiu bun, e ca și cum ai alerga pe dinăuntru.

ADEVĂRURI ÎNVĂȚATE DESPRE ÎMBĂTRÂNIRE:

1. Să îmbătrânești este obligatoriu, să te maturizezi este opțional.
2. Când te împiedici și cazi, te întrebi ce ai putea să mai faci dacă tot ești acolo.
3. Îmbătrânești când ai aceeași senzație de la scaunele balansoare pe care o aveai în parcurile de distracții.
4. E frustrant când știi toate răspunsurile, dar nimeni nu se deranjează să-ți pună întrebările.
5. Timpul o fi un mare vindecător, dar e un machior prost.
6. Înțelepciunea vine cu vârsta, dar uneori vârsta vine singură.

https://bancuri123.ro/bancuri/adevaruri_despre_viata

Visits:865
Today: 10